Besök på Wannborga, en öländsk vingård

Jag fick av T i födelsedagspresent ett besök på vingården Wannborga som ligger ca 30 min cykelväg från mitt sommarhus på Öland

Vi lånade min brors cyklar och cyklade dit för en rundvandring på Wannborga vingård tillsammans med en provning av både vin och destillat som de också gör där.

Bortsett från den första biten från huset så var det en fantastisk cykelväg som ni kan se, i Öländskt landskap. Verkligen superhärligt !
Vi hade packat med oss ett ombyte för att efter besöket på vi gården åka vidare till dans på Lundegård. Jag har bara precis börjat lära mig grundstegen i Fox och bugg men det är kul ändå. T kan dansa sedan tidigare. Så han är en van förare vilket underlättar såklart för mig , haha.

Wannborga vingård berättade nuvarande ägare Jan om hur han och hans fru driver gården idag och om vilka viner som tillverkas och en del historia som var intressant att lyssna till.

Det finns ett antal vingårdar i Sverige varav två på Öland, flest i Skåne och den som ligger mest norrut ligger i Uppsala. Detär nog lite på försök där. Vingård i Sverige som har rött vin som är gott.

Bästa rödvinet kan man få här på denna gård enligt vinskribenter men jag kan också intyga att det stämmer för det var riktigt! Bra!

Här har vi cykel och danskungen vid vinplantagen , snart ska vi få gå och provdricka dessa druvor.

Men först ska vi få ta del av lite kunskap kring destillattillverkning också. Vingård i Sverige som har gott rött vin samt

Jo det var många av dessa drycker som föll oss i smaken.

Röda vinet och vita så goda! Men testa även destillat som gin , calvadosen och vodkan med Chilin som var spännande.

Med detta i benen dansade vi på bra innan vi satte oss på cyklarna och cyklade hem i mörkret men vi hann även sitta ned och äta en pizza med utsikt över kvällshimlen

En riktigt härlig sommarkväll!

Kram Pernilla

Leave a Comment